Istoric

Povestea spitalului din Bariera Vergului


Planurile spitalului au fost elaborate initial de Gheorghe Simotta, arhitect celebru in vreme, care a trait intre anii 1891-1979 si din creatia caruia fac parte Palatul Patriarhiei, Biserica Schitu Darvari si alte cladiri care au dat farmec Bucurestiului interbelic.

 

Ideea ridicarii spitalului i-a apartinut profesorului doctor Victor Gomoiu, care, dupa un studiu temeinic, a trasat cu mana sa planurile de constructie, modificandu-le el insusi pe cele initiale ale arhitectului Simotta. A luat astfel nastere un complex de servicii medicale gratuite, impresionant pentru acea vreme, cu cinci mari specialitati medicale: boli interne, chirurgie, obstetrica-ginecologie, pediatrie si stomatologie. Locul ales pentru constructia noului spital a fost mult criticat, inclusiv din cauza lipsei unei surse de apa accesibile.

 

Banii pentru acest amplu proiect, in egala masura opera de caritate, au fost obtinuti cu mari insistente, prin subscriptii publice, de la Banca Nationala, CFR, Ministerul Muncii precum si Ministerul Sanatatii. In schimbul acestor fonduri, profesorul Victor Gomoiu s-a angajat sa acorde asistenta medicala gratuita angajatilor acestor institutii pe o perioada de 10 ani.

 

Asezamintele medico-sociale "Sfanta Elena", fondate de Victor Gomoiu, au fost conduse si organizate de el atat de bine incat Sectia Sanitara a Ligii Natiunilor Unite de la Geneva le-a recomandat ca model. Acest complex de asistenta medico-sociala avea in componenta sa 10 cabinete de specialitati diferite, doua laboratoare, o farmacie si 60 de paturi pentru bolnavi. El a fost dat in folosinta in anul 1927, director fiind prof. Victor Gomoiu.

 

In perioada interbelica spitalul s-a bucurat de mare popularitate, mai cu seama in randul populatiei sarace de la periferia Bucurestiului. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, spitalul a avut o destinatie exclusiv pediatrica, iar denumirea sa a devenit Spitalul de Copii „23 August".

 

Denumirea actuala, respectiv Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", atribuita din 1990, reprezinta o reparatie si un omagiu pentru omul si medicul de exceptie care a fost profesorul Victor Gomoiu.

 

In acest spital si-au desfasurat activitatea in anii '70 si mai apoi din anii '90 pana in prezent nume celebre ale pediatriei romanesti, incepand cu prof. dr Valeriu Popescu, continuand cu prof. dr. Dimitrie Dragomir, prof. dr. Constantin Arion.

 

Noi, cei de azi, am invatat de la ei. Incercam, la randul nostru, sa-i invatam pe cei de maine.AMBULATORIUL  INTEGRAT AL SPITALULUI CLINIC DE COPII "DOCTOR VICTOR GOMOIU" se va deschide in curand in Strada Prieteniei Nr.2, Sector 3, Bucuresti, cu urmatoarele specialitati:

 • Pediatrie
 • Neurologie pediatrica
 • Neuropsihiatrie infantila
 • Psihologie- logopedie
 • ORL
 • Ginecologie pediatrica
 • Endocrinologie
 • Alergologie si imunologie
 • Oftalmologie
 • Dermato-venerologie
 • Ortopedie pediatrica
 • Computer tomograf
 • Kinetoterapie

_________________________________

CONFERINTA NATIONALA DE PNEUMOLOGIE PEDIATRICA 21-23 APRILIE 2016

In perioada 21-23 aprilie vă invit în numele Comitetului de Organizare și al Comitetului Științific să participați la cea de a VII-a Conferință Națională de Pneumologie Pediatrică cu participare internațională, care va avea loc la București.
Această Conferință reprezintă singura manifestare științifică dedicată în exclusivitate patologiei pulmonare a copilului. Paralel cu progresele mondiale înregistrate în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pulmonare pediatrice, s-a simțit nevoia organizării unor întâlniri cu specialiști în domeniu pentru a împărtăși din experiențe, de a învăța unii de la ceilalți care sunt cele mai eficiente modalități de abordare a copiilor care prezintă afecțiuni pulmonare.

pediatrica 2016

Mai multe informatii (click aici)

_________________________________

CONFERINTA NATIONALA DE PNEUMOLOGIE PEDIATRICA 24-26 APRILIE

In perioada 24-26 aprilie sunteti invitati sa participati la cea de-a 6-a conferinta nationala de pneumologie pediatrica

Acest eveniment reuneste personalitati marcante ale pneumologiei pediatrice contemporane din tara si strainatate, reprezentand garantia calitatii stiintifice ale acestei manifestari. Temele principale ale Conferintei acopera o gama larga de subiecte semnificative pentru preocuparile actuale ale pneumologiei pediatrice romanesti.


pneumologie 2014

(citeste mai multe aici)

_________________________________


PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI - Directia Generala  Dezvoltare si Investitii

 

Primaria Municipiului Bucuresti anunta inceperea activitatilor proiectului "Reabilitarea, modemizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr.Victor Gomoiu ", Cod SMIS 31312, locul de implementare fiind Ambulatoriul Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu din Str. Prieteniei 2A, (fosta Rodul Pamantului, nr.2 bis), sector 3.

 

Citeste mai mult aici

_________________________________

 

 

Formular feed-back

Harta instituțiilor medicale pediatrice din București

S-a lansat site-ul www.pedimap.ro, prima hartă online ce reunește instituții medicale cu competențe pediatrice din București. Pedimap.ro este o platformă online creată special pentru părinți de către compania farmaceutică Abbott și susținută de Societatea Română de Pediatrie.

Descoperă drumul cel mai scurt către sănătatea copilului tău alături de pedimap.ro și Spitalul Dr. Victor Gomoiu: http://spitalul-de-copii-dr-victor-gomoiu.pedimap.ro

Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu"  -  Copyright 2010 - 2011 © Toate drepturile rezervate